Saturday, 12 April 2008

Are you sure?

Mari menutup kisah klasik bermelow-melow ria, dan menuju dunia realita mrgreen. Ini mungkin agak rasis, jadi kalo yang kurang suka baca rasis-rasis-an, silakan berhenti membaca.

Heuheu, asa resmi pisan razz.

Topiknya tentang Sunda,,, mmm,,, berawal dari sebuah topik yang mejeng di forum konsultasi dan psikologinya Ri***s, tentang stereotip "cewek Bandung matre". Topik yang kemudian melebar menjadi "cewek Sunda itu begini... begitu... bla.. bla..". Singkat cerita,,, perasaaan kok yang jelek-jelek semua yak ... rolleyes

Mulai dari: cewek Bandung itu bisanya cuma bersolek, udah gitu matre, oon deuih, pemales lagi, susah kalo diajak hidup di luar Bandung, hobi ngedugem, gak mau nyentuh dapur... dan sebagainya dan sebagainya....

Pas baca list post-post di topik itu... kelintas, "omigod... cowok macam apa kok bisa nulis segitunya?????"

geeze... so irritating :argh:. Miris aja sih bacanya... ngeri rolleyes. Terutama yang bagian, maaf... bilang cewek Bandung oon. Aduh duh,,, astaghfirullah... dasar cowok ITB,,, sok pinter banget sih!!! Lulus aja belum, udah ngehina-hina dan mengeneralisir gak jelas gitu... ck ck ck....


Terlepas dari prinsip Bhinneka tunggal ika, ada hal-hal yang memang sejatinya mudah terusik jika dihina, direndahkan, apalagi yang berhubungan dengan jati diri dan asal muasal. Berkaitan dengan jati diri ini, pernah ngebahas gitu ma temen, sebuah peribahasa Sunda:

"caina herang, laukna beunang"
jauh-jauh Rachma mikir arti peribahasa itu, terus nyoba ngejelasin maknanya dengan sok tau... udah gitu teh salah deuih.... heheheheh, mana yang nanya teh bukan orang Sunda deuih, tapi dia malah lebih tau arti tepat dari peribahasa itu... kekekeke... kadang Rachma ngerasa... dia lebih nyunda dari orang Sundanya sendiri mrgreen, jadi malu... hehehe :blush:. Bahkan dalam tingkatan lagu, mungkin Rachma lebih akrab dengan lagu-lagu terbarunya Celine Dion dibanding lagu-lagunya Darso, heuheuheu.... dasar Rachma... nu namina jati diri teh kedah dijaga Neng!


Topik orang Sunda ini berlanjut di searching, dan akhirnya terfokus pada suatu kisah insiden Bubat, yang melibatkan Dyah Pitaloka, Hayam Wuruk, dan Gajah Mada. Dunno why, tapi baca-baca dan menelisik semua ragam tentang Bubat membuat Rachma menemukan sesuatu yang inspiring tentang Sunda itu sendiri....


Duluu banget, pas awal-awal masuk ITB, adalah mula mengenal adanya stereotif suku-suku Indonesia. Da sampe SMA di Cililin atuh, orang Sunda hungkul, heuheuheu, jadi Rachma mah justru emang gak tau ternyata orang Sunda tuh distereotifkan begini begitu. Kalo pas TPB mah, kebetulan gaulnya ma orang yang berprinsip bhinneka tunggal ika, jadi emang tau batas-batas mana yang harus diliat.


Di tingkat dua, pergaulan mulai meluas ke berbagai jurusan, yang tentunya... berbagai karakter, berbagai suku...
akhirnya, bertemulah dengan seorang J*** yang kemudian mengulas rumor negatif cewek Sunda...
dari situ Rachma mulai mikir... kok bisa ya ada stereotif kaya gitu??? heran rolleyes


Pas Minggu lalu, Rachma ngobrol ma Mama:
me: "Ma, kalo jadinya sama *****, emang Mama setuju gitu?"
Mama: "Ya, Mama mah tinggal ngasi izin, kalo emang kamu suka, ya Mama setuju...."
me : "Ma, masa mu langsung setuju-setuju aja, gak pake acara seleksi dulu gitu?"
Mama: "Ya, Mama mah percaya sama pilihan kamu. Kalo kamu suka sama dia, terus udah sama-sama yakin mau nikah, ya tinggal merestui aja. Emang Mama harus ikutan nyeleksi gitu? kan jauh, gimana nyeleksinya coba?"
[Mom, you are giving your daughter to a stranger, how could it be that easy? rolleyes]
me: "...Tapi Mah, dia mah bukan orang Sunda... orang ********, jauh pisan panginten engkena"
Mama: "Ah eta mah sanes masalah, mun aya rizki mah, pasti selalu aya jalan silaturahmi..."
me: "Ma, kalo Papa setuju gak kalo sama dia?"
Mama: "Duka atuh nya, da Papa kamu teh langsung resepen ka ***** mah. Mama ge heran"
[hoo, ntah magnet apa yang ada di orang ini emang rolleyes]
me: "terus Ma, dia mah bukan anak bungsu, kan gening pernah ngadangu ... lamun anak sulung mah cocokna ka anak bungsu..."
Mama: "ah, aya-aya wae... jodo mah saha nu terang... eta mah Allah nu ngatur. Nu penting mah, resep teu ka ***** teh? cocok teu?"
me: "hmm... masih gak tau mah... itu teh suka bukan ya... mmm... ya gitu deh Ma, masih nyari click chemistrynya. Kan pengen yang sreg gitu Ma"
Mama: "nya, sing seueur berdo'a we atuh, ku Mama ge didieu selalu dido'akeun. Jangan terlalu dipikirin, dibawa nyantai aja. Kalo udah waktunya mah, ntar juga nyambung sendiri"
me: "Jadi boleh dong Ma, pulang summer tahun depan?"
[harap-harap cemas...soalnya minggu sebelumnya pikiran Mama berubah lagi gak ngizinin pulang]
Mama: "Nya sok wae bade uih mah. Heg candak ka bumi atuh, kenalkeun ka Mama sareng ka Bapa. Masih sering komunikasi sama ***** teh?"
[Yes, akhirnya diizinin, mudah-mudahan gak berubah lagi ini kebijakan visanya, heheh mrgreen]
me: "Ayeuna mah jarang Ma, sibuk. Pengen ngejaga hati oge"
Mama: "Nya, seueur ngado'a we atuh, da pami tos jodoh mah moal ka mana"


-nge-click-
itulah kata sederhana yang kadang... Rachma ucap asal aja, gak punya banyak kriteria Rachma mah... cuman pengen yang sholeh terus yang ngeclik aja gitu .
Intinya mah gak mau mikirin hal itu mrgreen. Kerasa banget hati tuh capeeee pisan kalo dah nyangkut masalah kaya gini. Suka tiba-tiba hang gak jelas, heuheuheu.


Once upon a time, ada saat di mana Rachma illfeel sama yang namanya cowok, heuheu, terutama setelah mengetahui kenyataan, ternyata... cowok itu bisa ya mencintai lebih dari satu cewek dalam waktu bersamaan.... Pernah seenak-enaknya protes ini ke temen, hehehe, untungnya dia nanggepin pake kepala dingin, dengan komentar "ya, belum ketemu yang cocok aja itu mah". Hehe, lumayan menyejukkan hati, sedikit menggugurkan stereotif negatif tentang cowok :D.


Kaya shock therapy jadinya. Walopun dah mendengar penjelasan, tepatnya pembelaan, pembenaran dari cowok-cowok tentang masalah ini... tetep aja ill feel ...:sweaty:, jadi males aja gitu. Ditambah lagi dengan tendency di mana cowok itu suka sekali mencari tipe-tipe yang "sempurna", manusiawi emang, tapi ya tau diri gitu... ngaca heula... Kadang ada yang suka gak tau malu, udah tau gak sekufu, teteeeep aja maksain pengen dapet yang "wah". Hhh.. cape deeeh


Tipikal cewek itu, yang dasarnya emang ngandelin perasaan... mudah untuk jatuh cinta, tapi kalo dah jatuh cinta ... ya cuman bisa ke satu orang, gak bakat buat mendua mentiga men-empat. Inget kan kenapa Nabi menyarankan nikah sama perawan, bukan janda? ya karena yang masih perawan mah, pake cinta aja cukup. Kalo janda mah udah tau hidup -hidup itu pelik, Jendral cool-, jadi gak cukup pake cinta aja razz.


Kadang, Rachma pun suka berdebat tentang hal ini: "emang mau nunggu semapan apa sih? emang mau nyari bekal ilmu buat jadi pemimpin segimana sih?... Yang namanya harta mah bisa dicari bareng-bareng atuh, da Rachma juga konsumsi makanan biasa, bukan berlian :P. Kalo yang namanya ilmu mah, ya sama-sama belajar, kerja sama membangun keluarga yang diridhoi Allah... ". Secara kasarnya mah, susah senang dijalani bareng-bareng, being with you is more than enough.


See? tetep aja walo dah mulai terbiasa mengedepankan logika, sisi keceweannya tetep ada, emosi dan perasaaan yang dikedepankan, being with you is more than enough, I really mean it... walo secara logika mah nya teu tiasa atuh Neng, da nuang cinta mah moal wareg. Nyadar setelah dikomentari, "Neng... segala sesuatu itu harus ada plan yang jelas. Masalah gini mah harus dipikirkan pake kepala dingin". Betul itu, logis pisan. Tapi kalo nurutin emosi mah kan sebenernya pengen teriak: "Dasar jahaaaaat.... cry, tega ya ngebiarin Rachma kangen tiap hari... kan susah juga tuh managenya... lieur. Tega ya ngebiarin Rachma nangis-nangis gak jelas..." [seenak-enaknya ini nyalahin orang sambil bawa-bawa kata tega gak tega, hehehe razz]. Paling bete kalo dikomentari "kayanya ada yang dah gak sabar nih..."..... yadddaaaaaa.... :waaah:.....cape deeeh


Waktu test di web tickle tentang aura, hasilnya cenah aura paling dominannya adalah biru: The brightness of your Atmic layer has a deep impact on your overall well being, in that you have the capacity to lead a genuinely blissful existence. Your ability to balance both the feminine and masculine components of yourself allows you to feel truly balanced, and your charisma draws a warm circle of friends around you.


Yah, rame-rame aja baca hasilnya :D. Aura tinggi, hihihih. Akhir-akhir ini Rachma dianggap menginduksi kekronisan di YB, sampe katanya YB mah mesti dirukiyah, soalnya deket krematorium, kekekekek. Eta mah emang udah dari sononya aja pada kronis, pake nyalah-nyalahin Rachma coba :P.


Rachmawati, based on your responses, the brightest color in your aura is

Blue



Contrary to popular myth, auras are actually multi-colored energy fields that can be divided into seven primary layers. Having Blue as your brightest color means that the fifth, or Atmic, layer of your aura is the most vibrant. The Atmic layer of your aura is the fifth layer out from the core of your aura, and its vibrancy indicates that you have exceptional abilities to access both your masculine and feminine strengths. This multi-faceted quality makes you very charismatic and draws others to you. You're persistent in your pursuits, and because of this you likely feel like your life is headed in the right direction.

Your aura impacts all aspects of your life. For instance, having a bright Atmic layer means that you bring both dedication and social magnetism to the table. Thus, your ideal job would likely involve something that allows you to capitalize on your people skills. In general, you probably enjoy being at the center of the action in your work, as opposed to languishing on the sidelines or toiling behind the scenes.

In your love life, your fluidity probably leads you to feeling attracted to a number of different kinds of partners, and your charisma likely draws in a number of suitors. If you set your sights on a particular person, you may find that you pursue them until you win their affections. Once in a relationship, you're capable of achieving a sense of true joy, though you may need to take care that you don't overshadow your partner with your strong will and dynamic personality.

The brightness of your Atmic layer has a deep impact on your overall well being, in that you have the capacity to lead a genuinely blissful existence. Your ability to balance both the feminine and masculine components of yourself allows you to feel truly balanced, and your charisma draws a warm circle of friends around you.




Your aura reading
The layers of your aura
Aura quick reference
The history behind the aura reading
The Seven Layers of Your Aura

Aura Layer Aura Color
Etheric Red
Emotional Orange
Mental Yellow
Intuitional Green
Atmic Blue
Monadic Violet
Divine White


Each layer of your aura radiates a different color. The brighter the light emanating from each layer, the healthier your aura, the better you'll feel in mind, body, and spirit. Following is your personalized Aura Reading, explaining how healthy each layer of your aura is. We'll look at each layer of your aura in sequence, from the first or innermost layer, to the seventh or outermost layer. For layers that aren't bright, try the corresponding Take Actions to enhance and expand your aura.





The First, or Etheric Layer, is Red


The Etheric layer of your aura is medium bright. A soft glow emanates from this first core layer of your aura, which is associated with the physical body. This indicates that you likely have an average occurrence of physical ailments, though you may not always feel as strong and healthy as you'd like. A bright Etheric layer indicates a positive connection to your body, which in turn provides the optimal vehicle for your spirit to express itself and for you to gain knowledge and insight. To help brighten your Etheric layer, try the Take Action below.


Take Action
Heal Your Aura with Color
When the colors of your aura are faded, you experience this as emotional or physical distress or even illness. To keep your aura strong and bring in the qualities you need in your life, you can easily and quickly try these various color therapies:
  1. Hang pieces of colored cloth or paper.
  2. Wear colored cloths.
  3. Wear gemstones in the color you need.
  4. Fill a colored glass with water, place it in the window for several hours, and then drink this water.
  5. Sit in a stream of colored light for 30 minutes a day for several days (using a colored light bulb or shining light through a colored transparency).
You can close your eyes and sense which color you might be needing, or you can use this condensed chart to determine which colors your aura needs:

Color Use for
Yellow Stimulates the mind; energizes muscles; combats depression; creates lust for life.
Orange Healthy lungs; good digestion; increases thyroid; heightens insight; stimulates creativity and enthusiasm.
Red Brings warmth and energy; energizes the heart, organs, and circulation; increases sexual desire. (Note: Never use for cancer treatment, as red stimulates cell growth.)
Magenta Strengthens your sense of life's purpose.
Pink Heals grief and sadness; connects you to your emotions.
Green Provides emotional and mental harmony and balance; heals kidneys, heart, and hormonal imbalances; harmonizes digestive tract; brings peace.
Blue Reduces inflammation; relieves headaches; calms strong emotions; brings tranquility.
Purple Heals melancholy; encourages spiritual insight and renewal; brings sleep; soothes stress; detoxifies the spirit.





The Second, or Emotional Layer, is Orange


The Emotional layer of your aura is bright. This second layer of your aura surrounds your physical body most closely, and its vibrancy provides you with exceptional abilities to use your feelings as your mental, physical, and spiritual guides. You're more likely to use your feelings than reason to make decisions on a daily basis, and your deep emotional connection helps you to stay in touch with your intrinsic human value.


Take Action
Guide Your Aura with Positive Intentions
It's not just what you do that matters, it's what you mean to do. When you intentionally set your mind to feel positively and do good in the world, your aura will immediately begin to gather energy and become brighter. Here's how to guide your aura by instilling positive intentions:
  1. Choose an area of your life that is causing you emotional discomfort. This could be a relationship in which you're unhappy with your own behavior, or a situation you need inner guidance with, or a pattern of behavior that you use to avoid your true emotions.
  2. Sit in a quiet space and close your eyes.
  3. Focus on your breathing, and with each breath draw in a feeling of calm and strength.
  4. Allow your mind to go to the issue at hand, and consider how you'd rather behave.
  5. Now think to yourself, "I'm setting my intentions to…." and fill in the rest of the sentence. For example, if you find yourself needing to smoke or have a drink when things get tough, you might think, "I'm setting my intentions to take an easy walk each time I'm confronted with difficult emotions."
Give yourself the power and permission to respect your intentions. Doing so will bring positive energy and light into your aura.






The Third, or Mental Layer, is Yellow


The Mental layer of your aura is medium bright. This is the third layer out from the core of your aura, and its soft glow allows you to occasionally engage in logical concrete thinking, though other times you may find this type of thinking more challenging. While you are sometimes open-minded, you can also find yourself having a negative attitude, which makes it harder to take risks and try new things. To brighten the Mental layer of your aura, try this Take Action.


Take Action
Strengthen Your Aura with Positive Thinking
Your energy follows your thoughts, and responds immediately to your positive intentions. Thus, one positive thought immediately creates positive energy, which in turn strengthens your aura. A regular practice of positive thinking can lead to a bright and expansive aura. Here are some positive thoughts that you can use — whether in difficult moments, in response to persistent negative thoughts, or simply as a regular practice — to enhance your aura:
  1. I deeply and profoundly love and accept myself.
  2. I can do this.
  3. I am worthy of love and respect.
  4. Life is good.
  5. I'm a good person.
The secret to using positive thinking is to come up with sentences that don't use conditional statements. For instance, instead of "Life would be good if I could just get that promotion," your aura would be better served by thinking, "Life is good," and "I can get that promotion."






The Fourth, or Intuitional Layer, is Green


The Intuitional layer of your aura is medium bright. The light emanating from this forth layer of your aura allows you to occasionally engage in abstract thinking, though it isn't your strongest asset. It may sometimes be difficult to trust your decisions, though your gut instinct is often right. Intuition, when put to proper use, can help you stay clear of dangerous and unhealthy situations. Try the following Take Action, which can help brighten your Intuitional layer.


Take Action
Expand Your Aura with Visualization
You can use your mind any time to strengthen your aura. You can visualize (in your mind's eye) your aura expanding, or you can use this exercise to visualize with color:
  1. Choose a color, either one that you feel drawn to, or one from the color chart provided earlier in this report.
  2. Close your eyes, and visualize colored light streaming into your body through the top of your head, letting it fill you and surround you.
  3. Imagine that you're breathing in that color. If you choose, you can direct the colored breath to the areas of your body that need it most.





The Fifth, or Atmic Layer, is Blue


The Atmic layer of your aura is bright. This gives you an exceptionally strong will. You are also very charismatic which draws others to you. You're persistent in your pursuits, and because of this you likely feel that your life is headed in the right direction.


Take Action
Protect Your Aura From Outside Energy
Have you ever met someone new and instantly liked or disliked them? You may feel like some people have "good vibes," while others may have "bad vibes." You feel this way because you're sensing someone's aura, or energy. Whenever you come into contact with someone, but especially when you share physical contact, such as a casual touch, a sexual encounter, or body work, your auric fields actually interact. When someone has good vibes, this can enhance your own aura, giving you a good feeling or burst of energy. But you also have to protect your aura from those whose energy doesn't enhance yours. Whenever you're going into a new or troubling situation, or a situation that involves someone whom you know can interfere with your own positive energy, you can prepare yourself with these simple steps:
  1. Imagine that there's a clear bubble surrounding you. You can see out of the bubble, others can see in, but the bubble is only semi-permeable.
  2. When others send negative energy your way, or you simply feel like you're absorbing their stress, mentally close the bubble and don't let their energy in.
  3. If you sense that it's safe and desirable to take in some of that person's energy, you can open up that bubble and allow their energy in and yours out.
  4. If at anytime you're in a truly toxic, abusive, or dangerous situation, you can also blacken your bubble, allowing nothing in and nothing out.





The Sixth, or Monadic Layer, is Violet


The Monadic layer of your aura is bright. The vibrancy of this sixth layer of your aura provides you with a profound sense of peace and purity, which radiates from your aura. You see your purpose clearly, and that has allowed you to make excellent choices in many areas of your life. As long as you're on the path to fulfilling your life's purpose, you'll enjoy a serenity that nourishes your mind, body, and soul.


Take Action
Maintain Your Aura through Regular Maintenance
Just like brushing your teeth everyday, your energy body also needs regular care. One way to maintain your aura is to make sure you stay grounded. While it may seem counterintuitive, being grounded, or rooted to the earth, actually makes it easier and healthier for you to access your spiritual self.
  1. Pick a time each day when you'll ground yourself. An ideal time is in the morning, just as you're getting out of bed.
  2. Close your eyes and imagine that roots are growing from your feet and the base of your spine directly into the earth.
  3. Once you feel firmly connected to the earth, imagine a golden light streaming into the top of your head and flowing through your body, into the roots, and then into the ground.
  4. Inhale and then exhale deeply, opening your eyes and going about your day. You can also use this exercise whenever you feel thrown off your center.





The Seventh, or Divine Layer, is White


The Divine layer of your aura is medium bright. The soft glow coming from this outermost layer of your aura gives you a love for life when you feel connected to the universe. At times you're an open channel from the cosmos, and when this occurs it infuses your aura with a divine energy. At other times you have difficulty feeling connected to that which is greater than you. The following Take Action can help brighten your Divine layer.


Take Action
Enhance Your Aura with Prayer or Meditation
Connecting to the collective energies in the universe can be a great source of strength and serenity. Praying regularly or engaging in a daily meditation practice can infuse your aura with light and energy, providing you with a great love of life. Here's one meditation you might try:
  1. Set aside at least ten minutes where you can sit in uninterrupted silence.
  2. Begin by closing your eyes and focusing on your breathing.
  3. With each inhale, feel yourself breathing in the collective love of the universe.
  4. With each exhale, feel yourself returning your own love to the collective cosmos.
  5. Continue for five to ten minutes, imagining your breathing as a constant cycle of rejuvenation and flowing love.





Your aura reading
The layers of your aura
Aura quick reference
The history behind the aura reading
Aura Quick Reference

The following chart summarizes the indicators of health or illness of a layer of an aura. You can use this as a quick reference when you're having health problems, allowing you to see which layer of your aura needs attention.

Layer Benefits of Health Symptoms of
Illness
Etheric Vitalizes the body, expresses the spirit Illness, aches, and pains
Emotional Feelings are mental and spiritual guides Irrational behavior
Mental Positive attitude, clear concrete thinking Rigidity
Intuitional Conduit to higher self, abstract thinking Self-pity
Atmic Great powers, joy, bliss Power trips; excessive ego
Monadic Allows the soul to express itself Apologetic, unworthy of life
Divine Connected to the divine, great love of life Doubt existence of the divine




Your aura reading
The layers of your aura
Aura quick reference
The history behind the aura reading
Auras Revealed

All living things have auras, from the tiniest amoebas to the largest elephants. Auras are an electromagnetic, bio-energy field that surrounds and animates your physical body. Another way to think of your aura is as your life force or spiritual field. And the greater and stronger your life force or energy is, the brighter your aura will be. The vibrancy of your aura reflects all that's crucial to who you are — your physical health, emotional well-being, personality, and mental activity.

The aura is a three-dimensional, egg-shaped energy field made up of seven overlapping layers. Each layer has a different vibration or frequency, which creates different colors and patterns in the aura. While simplified explanations of auras discuss them as having one solid and steady color, auras actually have multiple colors that change all the time.

When you are stressed, traumatized by accidents or abuse, or scared, your aura can become thinned, with dark spots or holes, which can cause emotional or physical distress or illness. Healing and strengthening your aura can revitalize your mind, body, and spirit. A healthy aura extends further out from your body, indicating that you have powerful and plentiful energy.

Chakras are conductors for energy to move through the aura, as well as the vehicle through which the aura communicates with the physical body. The health and functioning of your chakras directly impacts your aura. To discover how well energy is flowing through each of your seven chakras, take Tickle's Chakra Test now!




Your aura reading
The layers of your aura
Aura quick reference
The history behind the aura reading
How to see auras

You probably sense people's aura, or energy, a good deal of the time. When they walk into a room, without saying a word you may sense if they're upset, at peace, centered, in chaos, rushed, or distracted. Being able to sense other people's energy is the first step to seeing someone's aura. To practice this skill, try this exercise:

  1. Have a friend sit across from you, and close your eyes.
  2. Have your friend remember a time when he or she felt a strong emotion, but don't have them tell you what they're thinking or feeling.
  3. Breathe in and imagine a line of light connecting your forehead to your friend's forehead.
  4. Ask yourself what colors your friend's aura is, and see if you can imagine it in your mind's eye. See if you can sense what they're thinking or feeling.
  5. Open your eyes, and report the colors and emotions you were sensing.
With practice, you should improve your ability to sense someone's aura. Then you'll be ready to move on to seeing your own aura. Here are some tips on how to do that:
  1. Practice in the daylight, when it's easier to see auras.
  2. Stand in front of a mirror in a bright room, with a neutral-colored wall behind you.
  3. Relax your eyes and let them stray a little out of focus.
  4. Gently sway from side to side.
  5. Staring at the outline of your head and shoulders, you should soon be able to see a soft light surrounding you. That's your aura!



Your aura reading
The layers of your aura
Aura quick reference
The history behind the aura reading
History behind the Aura Reading

For thousands of years, various cultures have depicted their figureheads and gods with aura-like halos. You can find this in ancient artistic renderings created by Christians, Buddhists, Hindus, Greeks, and Romans.

Nikola Tesla, best known for harnessing AC electrical current in his work with Thomas Edison, is credited with taking the first photograph of an aura in the 1890s. In the 1950s, Russian scientist Semyon Davidovich Kirlian was conducting experiments in electricity, when he discovered that by measuring the temperature level in your fingertips, you could photograph the patterns made by high-frequency electrical impulses. As the aura is electromagnetic, he unwittingly developed an "aura camera." While he wasn't looking to capture photographic evidence of auras, and his company doesn't claim to endorse the validity of auras, his Kirlian cameras are sold for approximately $10,000, mainly to psychics and others looking to take pictures of people's auras at psychic and holistic fairs. While still highly controversial in medical fields, some doctors are starting to use this technology to help with the detection of diseases, including cancer.

Tickle developed the Aura test after extensively researching the intricacies of the auric layers and coupling this information with a large-scale survey measuring the characteristics of each of the seven layers. From there, researchers found that individuals' mental, physical, and spiritual well being corresponded directly to the brightness of their auric layers. Using this information, Tickle developed the aura reading, which gives each test taker a personalized report about the state of each of the layers of their aura, along with common techniques used to enhance those layers.


Your aura reading
The layers of your aura
Aura quick reference
The history behind the aura reading
For More Reading

Andrews, Ted. How to See and Read the Aura (Llewellyn's How to Series). (Llewellyn Publications) 1991.

Brennan, Barbara Ann, and Smith, Joseph A. Hands of Light: A Guide to Healing Through the Human Energy Field. (Bantum Doubleday Dell Pub.) 1993.

Collins, Judith. How to See and Read the Human Aura. (Lothian Pub. Co.), 2002.

Falk, David R., Brill, Dieter R., Stork, David G. Seeing the Light. (John Wiley & Sons), 1985.

Gawain, Shakti. Creative Visualization: Use the Power of Your Imagination to Create What You Want in Your Life. (New World Library) 2002.

Heij, Anja. Healing with Color Magick. (www.realmagick.com), 2001.

Martin, Barbara Y., and Moraitis. Change Your Aura, Change Your Life: A Step-by-Step Guide to Unfolding Your Spiritual Power. (Wisdomlight Books), 2003.

McLaren, Karla. Your Auras and Your Chakras: An Owner's Manual. (Red Wheel/Weiser), 1998.

Smith, Mark, and Moody, Jr., Raymond A. Auras: See Them in Only 60 Seconds. (Llewellun Publications) 1997.

Muadhnait. "Auras and Chakras." (www.realmagick.com), 2001.

Paulson, Genevieve Lewis. Kundalini and the Chakras: A Practical Manual. (Llewellun Publications) 1991.

Wauters, Ambika. The Book of Chakras: Discover the Hidden Forces Within You. (Barrons Educational Series) 2002




Oya, tipikal cewek, mudah terkagum-kagum. Kadang suka ill feel kalo tau ada cewek yang meleleh hatinya, karena di jidat cowo itu terpasang cap gajah, pleus cap luar negeri. Hayah, dasar cewek!
:sweaty:

Kalo dulu mah masih cukup disodori cinta, sekarang mah setelah melihat realita [ih, inget pengotakan hati cowok...tetep we ill feel... :tsk:], jadi tambah banyak aja bahan pertimbangan tuh... Kalo kata temen mah, Rachma mesti dikasi CV yang amazing, huehehehe, maybe that works...maybe not :P.

-cap gajah-
Naon sih? udah tau kartunya atuh, kalo cap gajah aja mah, Rachma juga punya :P

-cap luar negeri-
Ih, terus kenapa? teu aneh ah

-CV-
Riwayat pendidikan....hmm... IPK.... hmmm... prestasi.... hmmm... organisasi... hmm...tempat kerja...hmm...

-salary-
Ini nih tantangan ketika seorang cewek udah established [emang Rachma udah gitu? :P]... heheheh.


Sigana kalo sama yang suudhan mah udah dicap stereotip cewek Bandung tea: matre, bisanya bersolek. Dih, males banget deeeeh :argh:. Kalo dah ada click chemistrynya mah... pleus niatan yang emang diluruskan hanya untuk meraih ridha Allah... ya dengan sendirinya akan senang hati menerima pasangan apa adanya....


Beyond those things, what actually impress me are small unnecessary things. Hal-hal yang sama orang sok sibuk mah kadang dilewatkan, kan menurut mereka mah itu teh gak penting. Sedangkan Rachma kadang suka sama hal-hal yang mungkin gak penting dan wasting time, huehehehe. Rachma suka sih sama orang-orang yang peduli tentang details, punya plan yang jelas ampe rinci dengan plan A,B,C.... Kagum sama orang yang punya jiwa kepemimpinan tinggi. Beda aja sih, auranya beda [naon sih maksudna? :P].


Dan yang paling penting, someone who knows well how to handle me. Rachma nyadar, energi tinggi :scream:... punya alasan gak masuk akal untuk jadi keras kepala, punya banyak fakta yang tiba-tiba ada untuk defense, punya banyak persediaan energi untuk pakeukeuh-keukeuh... banyak cadangan untuk tiba-tiba gak mood dan BT tanpa alasan, banyak sifat iseng dan jail buat ngeganggu... banyak alasan gak penting untuk minta diperhatiin... pokoknya yang selfish-selfish deh.... dan gak tau malu pengen menang sendiri, pokoknya tau kalah juga tetep aja pengen dibolehin menang, hihihihi mrgreen. I do wonder what kind of man will stand those kind of things? Must be a person with huge patient and loyalty, huge love and sincerity. Oya, sekarang lagi memetakan keinginan mengabdi, hehe, harus mulai dipetakan dengan baik.


contoh:
me: BT ih, masa coba Rachma mu tenggelam gak ditolong cry. [padahal ini scene mimpi, tetep aja protes sama orangnya, hehehehe]
someone: ya, mungkin karena saya gak jago renang
me: ya tetep aja kesel, kan disitu gak ada siapa-siapa, kok tega sih gak nolong :inis: [keukeuh aja mempermasalahkan hal gak penting...]
.......obrolan terputus........
someone: tadi abis sholat malam, kepikiran mimpinya. Ambil hikmahnya aja Rachma... Jangan sampe kita tergantung pada orang lain...
me: [masih dalam suasana BT, dan lagi gak mau ngobrol panjang lebar]... ya, ambil hikmahnya. Mungkin salah satunya Rachma mesti bisa renang, biar kalo ada apa-apa tuh gak ngarepin ada orang lain nolong
[mood tetep aja lagi jelek, dan tetep kesel -hal gak penting- ]
someone: ya, gak gitu juga atuh. Emang kalo Rachma mimpi jatuh dari tebing, jadinya mesti bisa manjat tebing juga?
me: :argh:
someone: Tapi kalo di dunia nyata mah insya Allah saya tolong ko Rachma... sebisanya
me: :tsk: [kenapa kalo ngobrol sama dia... dia menang mulu....]


mrgreen, kadang kalo lagi bosen dan lagi pengen jail, suka keukeuh bilang "Rachma tau pendapat Rachma salah, tapi kadang kan pengen di-iya-in aja, pengen dibolehin menang...", hehehe, so selfish.


Another example, I love talking jewellery, I can afford buying it, but that doesn't mean I love investing my money on it. Ada kadarnya lah itu... Lagian, sebetulnya sesuatu itu kan tergantung sapa yang ngasih dan packagingnya. Kalo yang ngasihnya si Aa mah, yang kaya gimana-gimana juga ya tetep aja bagus dan indah keliatannya. yang gak lucu pun jadi terlilhat lucu, heuheuheuhe. Yang biasa-biasa pun jadi terasa berharga, hihihih razz.


Which woman isn't fond of nice house? Lantas apa itu juga dikategorikan matre? Emang matre sih, kan rumah termasuk materi itu, bukan abstrak :P, kalo rumah benda abstrak, berarti jadi ada istilah cewe abstrek :P. Tapi ada koridor yang mengingatkan, semisal "ingat lo... semakin mewah rumahnya, semakin mewah kendaraannya...makin banyak juga hisabnya di akhirat".... Nah lo? dihisab... siap?


So, the sentence "yes I do" costs a lot, huh?


Pesan sponsor:
jaga hati, jaga diri
jangan banyak melamun
jangan melow-melow bisi kronis
jangan lupa berdo'a sebelum tidur
ingat Allah selalu
mrgreenmrgreenmrgreenmrgreenmrgreen

10 comments:

Anonymous said...

Angger, Ma. Topik utamanya mah mellow. Kalimat pertama mendingan diapus aja. Hwekekekekkkk ...

Rachmawati said...

weleh, abis pas lagi nulisnya gak ngerasa lagi melow sih :P

amir said...

wah...makin seru aja nih postingannya dan tentunya membuat air mata menitik (karena tersenyum lebar hehehe...).
Mau main tebak2an ah...

J*** = Jawa
******** = Semarang??
**** = Jawa
***** = ?????

hehehe... G semua orang Jawa punya stereotip seperti yang ada di benak Rachma ko... jangan lupa undang2 ya Summer ini, siapa tahu bisa hadir, Bandung Jakarta kan cuma 2 jam...

Rachmawati said...

Yak, tebak-tebak berhadiah... :D

Iya Mir... gak semua kaya gitu kok... itu mah lagi pengen protes2 aja abis baca topik di ri***s :D.

Ya, minta do'anya aja... kan baru tau jodoh ato gak kalo dah ijab qobul, heheheh

theswanrose said...

mau ikutan tebak-tebak berhadiah ah...

orang ********???
==> kayaknya itu nama pulau deh...bener ga ma?..hihihi...

trus: "...resepen ka ***** mah..."
==> hmm..i wanna say that i know this person..tapi ga mau sok tau ah..tapi...tetep pnasaran...kayaknya yang lagi di.........huekeke...kelas tpb yah??? ooppss...ah jangan ah...malu kalo salah mah...hihihi..

Rachmawati said...

halah Robby...
huehehehe
no comment ah :P

dzaia-bs said...

walah2, sebegitu complicatednya...

yah, kudoain aja deh biar lancar sampai tujuan... gak usah kirim undangan, aku bareng Amir aja... :-)

Rachmawati said...

hmmm...

Amin aja deh :D

alia said...

Rachmaa.....
dah lama gak baca blogmu, setiap baca
halah eta2 deui...
jadi inget ti patkay...begitulah cinta...deritanya tiada akhirnya...kekeke
yah sabaaaaaar ma, didoakan lah....sigana mah si ikhwanna mah kudu aya nu ngomporin hehehe.....

Tapi kalo sabar insya Allah buahnya manis...
kalo udah jodoh mah gak akan tertukar dan gak akan kemana....


mevrouw YB 475

Rachmawati said...

Amiiiin...

heheheh

Popular Posts