Monday 27 October 2008

Leren...leren....

Vorige week ben ik naar Delft en Den Haag geweest, met mijn vrienden. In Delft, was er mooi ceramics Delftje blauw. Naturlijk goed als souvenir. Daar is ook souvenir goedkoper dan Groningen. Ik kocht een paar ceramics bestaat uit twee kopjes en een schaal. Ook betaalde ik tien paar kleine klompjes en drie klompens, en een mooi kleine tas, alles zijn Delftje blauw. Ik had ook een windmolen als kadotje.


Zaterdag avond, gingen we met de tram naar onze vriend in Den Haag. We sliepen in haar huis en op Zondag om rond tien uur gingen we naar andere plaat in Rijswijk voor een vergadering. Wij verdelen de vergadering uit vier evenementen: schoonheid beoordeeld in termen van Islam, schoonheid beoordeeld in termen van beauty-consultant, evenement voor kleine kinderen (zingen liedjes, tekenen masker "ondel-ondel"), en een bazaar (jurk, sluier, voedsel). De vergadering begon ongeveer om half elf uur en eindigde om zes uur 's avonds. Rond zeven uur, gingen we naar Den Haag central met de auto, dan met de trein naar Groningen. Ik kwam aan mijn huis rond 11 uur, met mijn fiets. De nacht was heel donker en koud. Maar hou ik van de licht van de lampen op de straat, het was mooi.


Ahahahaha, nulis pake bahasa Belanda 2 paragraf ajeh mikirnya lamaaaa mrgreen. Kemaren pas kumpul-kumpul ma anak-anak, yang dengan nyantainya mereka ngomong pake bahasa Belanda... di situ ngerasa... ngg... kok Rachma jadi ngerasa alien sendiri ya rolleyes. Kalo denger-denger gitu aja sih ngerti dikit-dikit, tapi pas mu ngomong panjang lebar... hoho, mikirnya lama, ampe anak kecilnya keliatan bingung sendiri, heuheuheu. Sampai akhirnya Rachma bilang "Ik spreek niet Nederlands" [itupun sambil mikir-mikir... niet apa geen yak? Ih, yang benernya mah geen, nyahahaha, kalo pake niet mah misal: Ik spreek niet goed Nederlands of je kunt Ik spreek een beitje Nederlands zeggen]. Tapi tuh anak kecil ngeh-ngeh aja maksudnya gimana, mikir bentar terus bilang sambil senyum-senyum: Tante, je zei "Ik spreek niet Nederlands", maar je zei de woorden in Nederlands. Hehehehe... aduh Dek... gimana ya, Tante baru belajar bahasa Belanda level 1, jangan yang susah-susah yak ngomong bahasa Belandanya.... bagaimana kalo kita ngomong pake bahasa Indo ajah.

Hihihihi.... gak banget deh, asli

2 comments:

Anonymous said...

wah, ada2 aja Ma. emang mereka bs ngomong indo??hehe

-3an-

Rachmawati said...

kebetulan mereka ngerti bahasa Indo, cuman lebih seneng pake bahasa Belanda, mungkin karena kebiasaan aja :)

Popular Posts